Автобусні рейси, які мають сполучити тимчасово окупований Генічеськ на Херсонщині з тимчасово окупованим Кримом, анонсував так званий глава республіки сергій аксьонов.

З Генічеська до Джанкоя, за словами кримського гауляйтера, можна буде доїхати за 600 рублів, до Сімферополя – за 1000, до Алушти – за 1300, до Ялти – за 1500 рублів. А якщо з Генічеському складеться, автобуси, мовляв, поїдуть і зі Скадовська. Звідти до Армянська окупанти обіцяють довезти за 800 рублів, до Червоноперекопська – за 900, до Первомайського – за 1000, до Сімферополя – за 1300 рублів.

За даними кримських окупаційних телеграм-каналів маршрути мають запрацювати з 1 лютого, за даними окупаційного телеканалу «Таврия» – з 2-го. У розробці, буцімто, ще й рейс Генічеськ – Севастополь. Про це «Таврии» заявив «директор» «государственного унитарного предприятия» «Херсонтранс» ніколай остюченко.

Мабуть, побачивши, що йому повірили, «директор» зустрівся ще й з пропагандистами з агентства ТАСС, пообіцявши автобуси «даже на материковую часть России – это Саратовская область, Краснодар, Анапа, Сочи». А ще додав, що чекає, «что пассажиры будут быстрее проходить контроль на границе Херсонской области и Крыма».

А поки остюченко обіцяє такі міжнародні рейси, на лівому березі Херсонщини у окупантів залишилось всього 9 працюючих автостанцій: Скадовськ, Залізний Порт, Іванівка, Нижні Сірогози, Чкалове, Новотроїцьке, Новоолексіївка, Генічеськ і Стрілкове. А от у Нову Каховку, наприклад, з Генічеська доїхати дуже проблематично. Автобус туди їздить один і лише тричі на тиждень: у понеділок, середу і п’ятницю.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!