Про це на своєму телеграм-каналі повідомив інший колаборант – заступник голови окупаційної адміністрації Генічеського району, колишній міський голова і депутат міськради олександр пінаєв. Йдеться про тих працівників Генічеського бюро технічної інвентаризації, які перейшли на службу до окупантів. Зарплатню від рашистів, запевняє пінаєв, вони не отримують з листопада минулого року.

З цього приводу колаборант навіть своє «расследование» провів, аби навіть тінь недовіри не падала на його нових господарів з росії, і таки, як запевняє, знайшов винних.

Нинішня начальниця окупаційного «ГУП БТИ» оксана іщенко, нагадує пінаєв, працювала в українському БТІ з 2015 року. Була наближеною до керівництва особою. Після окупації Генічеська російськими військами на керівну посаду, буцімто, хотіли поставити людину з великим досвідом роботи. Але після візиту до міста колишнього начальника Херсонського БТІ, якого, за даними пінаєва, курирує російський фонд майна, на керівну посаду поставили оксану іщенко. Службу колаборантка почала з того, що помічником до себе влаштувала власного сина.

Але то нічого, – пише зрадник. Головне, що колаборанти рангом нижче, якими керує іщенко, не отримують зарплату. При цьому, запевняє він, «евакуйовані» працівники Херсонського БТІ отримали гроші за листопад, грудень і навіть річну премію.

Спочатку керівниця казала підлеглим, що винен фонд майна, а згодом просто відмовчувалась. Але вони, буцімто, все ж вияснили причину: іщенко просто не подала вищому керівництву табелі обліку робочого часу, які потрібні для нарахування зарплати.

Чи покарають рашисти свою слугу, якщо вона дійсно винна? Чи оксана іщенко все таки дочекається українську владу і буде покарана за колабораційну діяльність? Відповідей не знаємо, однак, у тому, що і їй, і її колезі пінаєву відповідати доведеться, сумніватись не доводиться.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!