Одразу дві журналістки, редакторки популярних видань на Херсонщині, стали переможницями творчого конкурсу Національної спілки журналістів України. І обидві – в одній і тій же номінації: «Журналісти-волонтери».

Головна редакторка горностаївської місцевої газети «Сільські новини» Любов Рудя удостоєна перемоги за втілення проєкту «Волонтери Горностаївщини». Після окупації російськими військами території громади випускати спочатку газету, а потім і сайт не було можливості. І тоді невеликий творчий колектив редакції, об’єднавши зусилля своїх однодумців-патріотів селища та заручившись підтримкою селищного голови Дмитра Ляхна, почав займатися волонтерською діяльністю: збирали гуманітарну допомогу для обездолених та постраждалих від окупантів земляків. Люди зрозуміли їх і всіляко підтримували, ділилися, хто чим міг: одні давали домашню консервацію, овочі, інші – продукти харчування, уживаний, але чистий та добротний одяг тощо. Не одній сім’ї така підтримка допомогла вижити у скрутний окупаційний час.

Редакторці херсонського інтернет-видання «Кавун.city» Євгенії Вірліч перемогу присуджено за втілення проєкту «Батальйон «Крихітки на мільйон». Редакція видання збирає кошти, щоб допомагати волонтерам та ЗСУ.

Переможців творчого конкурсу «Інформаційна передова-2022» визначали у трьох номінаціях. Крім вже названої «Журналісти-волонтери», були ще й номінації «Міжнародна солідарність» та «Краща журналістська робота». У кожній з них серед робіт визначалися по три перших місця, по три других і по стільки ж третіх. Приємно бачити у числі переможців як відомих журналістів (Ігор Зоц, Марина Животкова), так і молодих.

За перемогу у конкурсі вручався Диплом НСЖУ та премія – 10 тис. грн; за друге місце – премія 5 тис. грн; за третє – премія 3 тис. грн. Крім того, присуджувалися спеціальні відзнаки та вручалися за них премії 1тис. грн.

Урочиста церемонія нагородження призерів та лауреатів пройшла у Будинку журналіста (НСЖУ) в столиці України. Творчий конкурс «Інформаційна передова-2022» відбувся за організаційної підтримки Всеукраїнського фонду «Журналістська ініціатива» та Японського фонду майбутніх поколінь.

Анатолій ЖУПИНА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!