Цими вихідними на Центральному ринку «столиці» окупованої Херсонщини людей було, як у хороший сезон. Про це NewDay ua розповіла генічанка Ірина. За словами жінки, серед відвідувачів ринку більшість були приїжджими.
У розмовах з деякими генічани виявляли, що приїжджі – це мешканці Каховки і Нової Каховки. Звідти люди тікають від постійного вогню, яким місто накривають рашисти, і оселяються у рідні в тилових населених пунктах. Багато каховчан і новокаховчан жителі Генічеського району бачать і на адмінмежі з Кримом. Люди зізнаються, що тікають від війни у країни Балтії.
Тим часом на ринку несподівано подешевшали основні овочі борщового набору. Кіло картоплі нині коштує 25-30, моркви – 15-30, буряка – 25-35 рублів.
А от ціни на м’ясо «кусаються». Тому покупців у м’ясному павільйоні – одиниці (див. фото). Навіть генічеський колаборант пінаєв на своєму телеграм-каналі зізнається, що 400-600 рублів за кілограм м’яса – це забагато. «Как пример, жители Геническа на днях побывали в Севастополе, где приобрели мясо по цене 290 руб. за кг», – додає заступник голови окупаційної адміністрації. Чи правда це, перевірити не можемо, однак з тим, що цей продукт у курортному місті занадто дорогий, погодимось.
А ще пінаєв від імені окупаційного департаменту промисловості (чомусь) обіцяє відновити роботу магазинів, які не працюють, бо їхні власники виїхали з окупації. Їх, за словами зрадника, передадуть новим власникам. Тоді, мовляв, у Генічеську буде нормальна конкуренція і «спекулятивные» ціни знизяться.
З такими ж самими обіцянками, нагадаємо, у Генічеську відкривали «государственную» аптеку, препарати у якій нині у кілька разів дорожчі, ніж у подібних закладах поруч.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!