Служба безпеки зібрала обґрунтовані докази вини ще двох керівників окупаційної адміністрації у тимчасово захопленій частині Херсонської області. Серед них – екс-голова правління Херсонського бавовняного комбінату Сергій Рибачок. Після захоплення Херсона він перейшов на бік ворога й добровільно вступив до лав окупаційної адміністрації. За особистої протекції гауляйтера сальдо його призначили так званим «першим заступником міського голови» Херсона. Щоб замаскувати свою злочинну діяльність, зловмисник вигадав собі псевдонім Ушинський Семен Анатолійович, яким підписував розпорядчі документи окупаційного органу. Насамперед це стосувалося передачі у власність країни-агресора більшості місцевих промислових підприємств, лікарень, банків та об’єктів енергетики. Перед звільненням Херсона колаборант втік на лівий берег Дніпра. Під час обшуків в офісному приміщенні та вдома в фігуранта виявили документи із доказами його співпраці з окупантами. Також там знайшли вогнепальну зброю та боєприпаси.
Ще одним зловмисником виявився депутат Генічеської міської ради від забороненої партії ОПЗЖ Віктор Разумний. Після захоплення району він погодився очолити окупаційну адміністрацію. Брав безпосередню участь в організації псевдореферендуму на півдні та сприяв примусовій паспортизації місцевих жителів. Також колаборант збирав інформацію про учасників руху опору в регіоні та звітував до російських каральних органів.
На підставі зібраних доказів обом зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). За даними слідства, наразі фігуранти перебувають у тимчасово окупованому Генічеську. Їхнє затримання – справа часу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!