Нині на окупованій території Херсонщини розповсюджується № 3 агітки «комсомольская правда». Пародія на газету, в основному, дослівно переповідає маячню з окупантських телеграм-каналів, але є у ній і новини, що варті уваги.
«С 1 января прожиточный минимум равен в Херсонской и Запорожской областях – 11 644 рубля», – пише агітка. Пенсіонери, яким виплачують по 10 000 рублів на місяць, певен, читають це з цікавістю.
Ще одна новина: «Врио губернатора Владимир Сальдо подписал указ о формировании в регионе избирательных комиссий. Это значит, что перед жителями Херсонщины как перед россиянами открывается возможность влиять на то, кто будет принимать законы в стране в ближайшие четыре года. 10 сентября, на которое назначен Единый день голосования, жители страны будут выбирать руководителей некоторых российских регионов, депутатов местных заксобраний, Государственной Думы РФ, а также, предположительно, губернатора Херсонской области». Тепер хоч зрозуміло, чому в окупованій частині області зрадники різного штибу полюють нині за квитками російських партій.
А от новина, як з мешканцями окупованої території працює російська організація «Народная дружина»: «Особое внимание уделяется боксу, который развивает умение не только нападать, а также держать удар и физически, и морально. Для жителей освобожденных территорий, которым приходится защищать свои убеждения, это особенно актуально». І справді, не правдивими ж аргументами і логічними висновками доводити свою правоту. Тим більше, коли їх нема і бути не може.
З останньої сторінки агітки читачі дізнаються про те, що у школах окупованої Херсонщини катастрофічно не вистачає вчителів, а у «министерствах» – спеціалістів. Хоча щодо прийому останніх і не дуже суворі вимоги. Умовою роботи в «министерстве культуры», наприклад, є «опрятный внешний вид»…
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!