«Герои нашего времени» – саме так по-лермонтовськи назвали на телеграм-каналі окупаційної адміністрації Скадовського району сюжет про місцевого підприємця євгена клецького. І треба сказати, що назвали влучно, адже героями часу на росії нині є вбивці, злодії, рейдери… Герой сюжету належить до останніх.

«Помогаем населению, бьём им семечку, выдаём масло», – ледве підбираючи російські слова, розповідає на камеру підприємець. Поки розповідає, камера час від часу фокусується на георгіївській стрічці, що висить у  машині. «Люди довольны», – кільканадцять раз повторює клецький.

Далі розповідає, як в окупаційній «военно-гражданской администрации» йому запропонували спочатку одну олійницю у листопаді, потім, за місяць, другу.

«Кто-то не захотел работать с русским миром, мы решились и работаем, и не боимся ничего», – вихваляється герой сюжету.

«Это оборудование хотели некоторые люди изъять, забрать насосы, моторы, но мы вовремя подоспели и не дали никому это всё извлечь, забрать, разобрать», – розповідає клецький про те, як «віджав» олійниці у господарів, які не захотіли співпрацювати з «русским миром».

На вкраденому обладнанні «герой нашого часу», крім сирої олії, виробляє паливні пелети і крупи. Вже оформився, як «индивидуальный предприниматель». Перед цим отримав російський паспорт.

«Раньше занимался выкачкой выгребных ям и торговлей, – зізнається клецький. – С приходом России для меня очень много поменялось. Стало всё доступней и дешевле намного стало».

Те, що на лівобережжі області настав час злодіїв, демонструє і сюжет окупантського телеканалу «Таврия» про сільгоспвиробників. У ньому рашисти радіють, що їм дісталось «2 миллиона гектаров земель сельхозназначения – больше, чем в любой другой области Украины», і тому, що «площадь орошаемых земель сопоставима с Краснодарским краем».

Продукцію наших плодючих земель окупанти, як зізнаються у сюжеті, хочуть продавати не лише в інші окуповані регіони України, а і у Краснодар та Ростов. Там, мовляв, овочі достигають пізніше, тому у окупованої Херсонщини є карт-бланш.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!