Херсонці ще пам’ятають масштабну аварію, через яку бив 20-метровий фонтан з нечистот і постраждали приватні будинки. Так от щоб подібна ситуація не повторилася, у місті, не зважаючи на обстріли, ремонтують напірний каналізаційний колектор. Роботи, які фінансує ЮНІСЕФ,
розпочалися 2 лютого. Розраховані вони до кінця березня. Це один з найбільших колекторів, який приймає стоки в Херсоні. Від відновлення його роботи залежить стабільна робота всієї системи каналізаційної мережі міста.


«Ми уникнемо екологічних ризиків та небезпеки затоплення житлових будинків стічними водами. Реалізація саме цього багатомільйонного проєкту унеможливить подальші руйнування каналізаційної системи», – зазначила очільниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.
Проєктом передбачається відновлення частини аварійної ділянки шляхом прочищення існуючого трубопроводу та протягування в ньому напірного поліетиленового трубопроводу. Також планується будівництво камери з засувкою для можливості виконання аварійних переключень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!