У Видавничому домі «Високий Замок» (Львів) вийшов друком черговий, четвертий номер Незалежної газети Херсонщини «Новий день». Для колективу газети і її шанувальників це справді визначна подія. Адже після тривалої перерви, викликаної віроломним вторгненням російських військ в Україну, окупацією значної частини нашої області, практично всі газети – обласні та районні – змушені були призупинити свій вихід. І лише після звільнення Херсона і Правобережжя Херсонщини у листопаді минулого року улюблене видання тисяч жителів області знову відновило роботу. Можливим це стало за фінансової підтримки Національної спілки журналістів України та її міжнародних партнерів. Газета розповсюджується на деокупованій території області та херсонських хабах у Івано-Франківську, Вінниці, Львові, Кривому Розі тощо.

Про що йдеться у черговому номері «Нового дня»? Публікації тут на різні теми. Зокрема, про тяжке життя наших людей в період окупації, про їхню незламну боротьбу, попри утиски і переслідування, викрадення, арешти і страшні тортури «на підвалах». Усе це не зламало волю людей, вони не стали на шлях зради, а чинили відчайдушний опір ворогові й наближали деокупацію.

Розповідається у випуску і про те, як наші патріоти, ризикуючи своїм життям, рятували херсонських дітей від депортації в росію. А ще – про нелегку і самовіддану працю волонтерів, котрі підтримували нужденних херсонців навіть у час окупації.

Не залишиться поза увагою читачів, думається, і публікація нашого журналіста про ситуацію з освітою на тимчасово окупованому агресором Лівобережжі Херсонщини: які методи виховання наших дітей він запроваджує і кого прагне з них виростити.

А починається номер з позитиву. Начальник Новоолександрівської сільської військової адміністрації Бериславського району Олександр Левечко розповідає журналісту про те, як живеться сьогодні людям його громади, як вони відновлюють свої села навіть під мінометними та артилерійськими обстрілами російських військових та повертаються до повноцінного життя.

Сьогодні ж, коли читачі знайомляться з четвертим номером «Нового дня», журналісти вже працюють над матеріалами наступного.

На фото: Колективне читання газети “Новий день” у Херсонському хабі в Івано-Франківську.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!