Услід за відключеним інтернетом, російські окупанти вимкнули у Херсоні і телебачення. Усе обладнання «евакуювали» на лівий берег Дніпра. Тож місто залишилося без доступа до інформації.

– Херсон опинився у вакуумі, – розповів місцевий житель, ім’я якого з відомих причин не називаємо. – Вчора у місті жодного окупанта не бачив. А сьогодні, розповідають, вони ходять озброєні вулицями, шукають будинки, господарі яких виїхали на підконтрольну ЗСУ територію України, вибивають у них двері, знаходять там цивільний одяг та переодягаються у нього. Подейкують, таким чином вони маскуються та готуються до ведення вуличних боїв. Наскільки це правда, не знаю. Але вже сьогодні то в одному, то в іншому кінці міста лунають автоматні і навіть кулеметні черги. Що це означає – невідомо.

А Херсон тим часом живе своїм життям. Люди вже, здається, до всього звикли. Тільки не до окупантів. Свідчення тому – навіть російський рубль вже практично витіснили з обороту. У переважній більшості магазинів і на ринках російську макулатуру не приймають. А кому вона потрібна?!

Андрій ЧОРНОВУС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!