«Все мы знаем, какую историю навязывал нам, нашим детям киевский режим», – надаючи собі серйозного вигляду, розповідає на камеру окупаційного телеканалу «Таврия» «начальник отдела молодёжной политики и спорта военно-гражданской администрации Скадовского муниципального округа» андрій шуляк. Сам колаборант, який є частим героєм пропагандистських сюжетів, нав’язує школярам зовсім іншу, «правильну», на думку його господарів – рашистів, історію «о наших военных в Сирии, о героях специальной военной операции».

З такими байками «начальник отдела» гастролює школами Скадовського району. Гастролі почав з Приморської № 1, про яку і знято сюжет. А поки колаборант розповідає дітям про військових злочинців, його колеги, російські поліцаї, показують їм , як розбирати автомат Калашникова і пістолет Макарова, дають поміряти каску і бронежилет. «Это очень полезно, чтобы дети знали, как этим пользоваться», – сказала в ефірі телеканалу одна з старшокласниць.

Так, це – страшно, але мова зараз не про те. Повернемось до нашого головного героя. Як повідомляє «Миротворець» уродженець Дніпра андрій шуляк, який до війни був тренером ФСТ «Колос», є антиукраїнським пропагандистом.

«База зрадників Херсона» доповнює картину – до окупації Скадовська тренер ще й таксував. І справді, кому ще, як не таксисту, розповідати «правильну» історію. А от чи повірять його розповідям після деокупації міста наші правоохоронні органи – питання, думаю, риторичне.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!