По-перше, не доплачують поліцейським. Зокрема, в Олешках і Голій Пристані. Повідомляють про це самі окупанти на своїх телеграм-каналах.

Як пише «Южный регион/Новороссия», поліцаям у вказаних громадах з 1 січня на 13 % скоротили заробітну плату, службовий транспорт не надають, бензин на переміщення підозрюваних і на слідчі експерименти не дають, а на це йде четверта частина і так зменшеної зарплати.

Тому поліцаї звільняються. Тим же, хто залишився, доводиться виконувати роботу не за профілем. «Ребята рискуют жизнью, выходных практически нет. Статуса, поговаривает начальство, причастности к работе в зоне боевых действий тоже не будет», – пише канал.

На заниження зарплат скаржаться й інші бюджетники. На тому ж каналі наводяться яскраві приклади: «Заставляют подписать в приказах оклад вполовину меньше. Если мы не подпишем, нас уволят», – говорится в одной из жалоб».  

Однак окупаційний канал бачить у цьому лише «пример злоупотреблений на местах, когда муниципальные чиновники пользуются своим служебным положением, нарушая права граждан». І скоро, мовляв, ситуація вирішиться.

Аякже! На росії таке триває десятиліттями, а на окупованих нею землях має скоро вирішитись?

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!