У День закоханих депутат «государствєнной думи» рф дмітрій гусєв написав директору «федеральной службы по финансовому мониторингу» юрію чиханчіну листа. Не про кохання (розчаруємо трохи любителів сенсацій), але не менш цікавий.

Починається лист з тривоги за учасників «специальной военной операции», яких вбивають Збройні Сили України. «Часть подразделений ВСУ националистического толка финансируется украинскими бизнесменами напрямую», – переживає далі депутат.

Потім, аби не бути голослівним, гусєв вказує відомі йому факти. На росії через інтернет-платформи можна купити цукерки фабрик «Roshen» і «Конті». А у звичайних алкомаркетах та їх інтернет-аналогах продають горілку марок «Nemiroff», «Первак», «Мороша» і «Хортиця».

«Доходы от продажи товаров под торговыми марками, принадлежащими гражданам Украины, идут на финансирование вооруженных сил Украины через налоги, добровольные пожертвования», – акцентує увагу чиханчіна гусєв і просить перевірити викладені факти, а якщо вони підтвердяться, припинити діяльність власників виробництва цієї продукції на росії.

Хіба не цікаво?! Українські олігархи заробляють на росіянах гроші, а потім передають їх ЗСУ… Якби все було так просто. По-перше, незрозуміло, як українські компанії могли залишитись в рф, якщо більшість представників бізнесу з європейських країн залишили варварську країну. По-друге, якщо вони залишились, то на їх продукції наживаються й російські торгові мережі чи просто підприємці, які її реалізують, а куди йдуть їхні податки, пояснювати не треба.  

Ситуація більш ніж дивна, але розібратись у ній, мабуть, має не лише служба чиханчіна, а й уповноважені органи України. До речі, у листі гусєв вказує, що цукерки «Roshen» на території росії не випускають з 2016 року, однак нічого не згадує про ЗАТ «Конти-Рус» з офісом у Курську, російську та білоруську філії компанії «Nemiroff», які продають горілку вищевказаних марок.

Як запевняють виробники цукерок Борис Колесніков і алкоголю Євген Черняк, вони перепродали свої підприємства на росії іншим власникам. Але журналісти-розслідувачі досі не знайшли цьому підтвердження. Принаймні, стосовно «Конті». 

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!