У Херсоні окупанти розікрали усю справну техніку міськводоканалу – бульдозери, трактори та машини аварійних бригад. А перед тим працівників на тиждень відправили «у відпустку», аби ті не бачили, як підприємство фактично знищують. Про цей злочин повідомила ексклюзивно журналі сту NewDay ua повідомила начальниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.

– Рашисти розуміють, що Херсон не втримають, і не збираються у ньому зимувати. Тому мародерять усе, що можуть – від обладнання комунальних підприємств до машин швидкої допомоги й пожежних автоцистерн, від пральних машин до електрочайників з приватних осель, – зазначила Галина Леонідівна.

Посадовець КП «Виробниче управління водоканалізаційного господарства Херсона», котрого колабораціоністи звільнили з підприємства за патріотичну позицію, коментуючи ситуацію, каже, що без техніки міськводоканал не зможе виконувати свої обов’язки в принципі. Адже мережі водогону та каналізації обласного центру зношені більше ніж на 50 відсотків, і щодня на них стається до двох десятків аварій. Усунення їх наслідків вручну, без тракторів та бульдозерів, означає, що робота може розтягнутися надовго – якщо її взагалі можливо буде виконати. Відтак, мета рашистів цілком прозора: втікаючи з Херсона, залишити в ньому повну розруху й змусити городян рано чи пізно масово покинути свої домівки.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!