Відомі на Півдні України організатори авторських екскурсій брати Білецькі, які мали туристичне кафе в Херсоні, креативлять і, вимушено виїхавши з Херсона.

В Одесі спочатку зайнялися в’яленою рибою. Найцікавіше в їхній справі – подача. Свій продукт Олексій та Павло називають суто херсонським гастро-сувеніром, виготовленим за спеціальним рецептом.

Херсонську рибку зацінили не лише одесити. Її замовляють у різних регіонах. Тим більше, що Білецькі волонтерять. 40 гривень з кожного замовлення йде на підтримку ЗСУ.

Недавно ж брати повідомили, що повертаються до пропагування рідного міста через сувеніри.

Частину їх вдалося вивезти з Херсона, зокрема, унікальний бекмес 2021 року, зварений з “вільних” кавунів. У 2022-му його ніхто не робив, бо й кавуни на території окупованої Херсонщини практично не сіялися.


“Якщо раніше продаж сувенірів – то був приємний бізнес, під час якого ми мінялись з гостями емоціями і грошима, то зараз для нас це стало чимось більше. Сьогодні сувеніри допомагають одягати бійців, допомагають купувати старлінки, допомагають звільняти території, символом яких вони є”, – пише Павло Білецький.
У подальших планах братів – повноцінне поновлення сувенірного напрямку і його розширення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!