8 березня не лише жінкам, а і чоловікам на окупованій частині Херсонщини окупанти влаштують вихідний. Так їхній трудовий кодекс їм наказує. Написано там і про те, що робочий день перед святом має бути меншим на одну годину.

Зрозуміло, що таке пояснення від окупантів для наших земляків, переважна більшість яких втратили роботу і заробіток з початком окупації, виглядає насмішкою. Як і білборди, які встановили в окупованій Каховці на вулицях Панкеєвській і Мелітопольській.

На першому жінок зі святом вітає… коханець Катерини ІІ Григорій Потьомкін. Точніше, його перевернуте зображення (орден Андрія Первозванного висить у нього з правого, а не з лівого боку грудей, як має бути). Князь, якого селяни прозвали Катериничем, а козаки – Грицем Нечесою, до жіночого свята, м’яко кажучи, відношення не має ніякого.

Другий білборд набагато загадковіший. На ньому зображено двох військовослужбовиць армії рф, напис «Красота спасёт мир!» і покажчик «Херсон», якого рашистам не бачити вже ніколи. Що це все разом має означати, навіть той, хто його «малював», мабуть, не знає.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!