російська «госдума» у другому читанні прийняла поправки до кримінального і адміністративного кодексів про відповідальність за «дискредитацию участников специальной военной операции». Тепер за такі дії за грати можна буде сісти не на 3, а на 5 років. Якщо ж «дискредитація» була повторною – не на 5, а на 7 років. Максимальний термін позбавлення волі за таке складає 15 років, а штраф – 15 мільйонів рублів.

Тим часом, як повідомляє «Настоящее время», Алєксєя Москальова, батька-одинака дівчинки Маші з Тульської області за «дискредитацію» армії рф відправили під домашній арешт. Рік тому Маша на уроці малювання у школі зобразила українську сім’ю під ракетним обстрілом і підписала: «Нет войне и слава Украине!».

Тоді, побачивши малюнок шестикласниці, вчителі відразу викликали поліцію. З дівчинкою довго бесідували співробітники фсб, після чого у неї починалась паніка від самого лише слова «школа». Алєксєю довелось переводити її на домашнє навчання. Та невдовзі прийшла і його черга: росіянина оштрафували за коментар «Насильники рядом с нами» стосовно армії рф.

У грудні на чоловіка завели кримінальну справу за повторну «дискредитацію». До родини прийшли з обшуком, забрали всі заощадження, а Машу помістили до притулку. Алєксєя ж у цей час фсбшники били головою об стіни і підлогу. Оскільки запобіжний захід тоді обрано не було, чоловік забрав доньку і переїхав до іншого міста, а вже там надав розголосу своїй справі.

І ось днями до родини знову прийшли співробітники  спецслужб. Причому одразу 20 осіб. Ніч на 2 березня Маша провела у реабілітаційному центрі для неповнолітніх, а Алєксєй – у слідчому ізоляторі. Якщо чоловіка все ж посадять, дівчинку мають відправити у дитячий будинок.

Борис ВИНОГРАДОВ.

+ фото омон

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!