Чимало херсонців піддалися на умовляння окупантів та евакуювалися через побоювання, що взимку у обласному центрі не буде опалення й вони замерзатимуть у своїх квартирах. Однак тепер з’ясовується, що така сама доля може їх чекати і в рашистському «раю». Скажімо, у приморській Анапі шість тисяч біженців з Херсонської та Запорізької областей розселили по десяти дитячих оздоровницях. Пропагандистський телеканал «Вєсті» зняв про це бравурний сюжет, у якому є все: вдячні переселенці, гарно вбрані номери, їжа на столах.

От тільки автори сюжету обмовилися, що восени та взимку згадані оздоровниці стояли порожніми та не використовувалися. А це означає, що систем централізованого опалення в них немає, бо не було потреби їх прокладати. І вже за кілька тижнів, коли прийдуть холоди, шукачі безпеки матимуть «гарний вибір»: або врізати дуба в неопалюваних кімнатах, або їхати вглиб расєюшкі і заповнювати там собою демографічне провалля у депресивних регіонах, де населення давно поспивалося.

Хоча тим, хто затримався при «евакуації» на лівобережжі Херсонщини, також буде непереливки. Приміром, чотириста херсонців колабораціоністи порозпихували по кімнатах чорноморських баз відпочинку селища Лазурного, де опалення також зроду-віку не було. Відповідно, проблема у їхніх пожильців вже з початку листопада буде та сама: як не замерзнути самим і не поморозити свою малечу.

Звісно, у Лазурному, Скадовську та Генічеську, де також розміщують евакуйованих, є пансіонати з опаленням. Однак туди «евакуйованих» не поселяють, оскільки комфортніші оздоровниці вже давно віддали для російських «чмобіків». Схоже, ті, хто пристали на «заманливу пропозицію» від загарбників, ще дуже пошкодують, що покинули рідний Херсон і не дочекалися там звільнення міста українською армією.

Володимир ДОРОФЄЄВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!