Автобусне сполучення тимчасово окупованої Херсонщини з тимчасово окупованим Кримом, анонсоване раніше, таки діє. Це, зокрема, підтверджують жителі Генічеська. Інше питання, що автобуси їздять не зовсім регулярно.
Як повідомляє розклад на Генічеській автостанції, до Джанкою автобусом можна дістатись двічі на день, до Ялти через Сімферополь – раз, але також щодня. А є ще, як повідомляють пропагандисти, рейс Скадовськ-Сімферополь, що також має відбуватись щодня.
Важливим є питання і вартості проїзду. Генічанка Жанна розповіла редакції про знайому з Джанкоя, яка до введення автобусного сполучення у листопаді минулого року звідти до Генічеська доїжджала приватними маршрутками за 295 рублів (95 – від Джанкоя до адмінмежі, 200 – від адмінмежі до Генічеська). Зараз же квиток за маршрутом Джанкой-Генічеськ коштує 600 рублів. Так само назад. А щоб доїхати до Сімферополя, взагалі треба 1000 рублів викласти.
Курирує автобусне сполучення з Кримом директор окупаційного «Херсонтрансу» микола остюченко. Громадянство рф зрадник прийняв ще у 2014 році з окупацією АРК, згодом очолив окупаційне підприємство «Кримтролейбус», а безпосередньо перед приїздом на Херсонщину був заступником начальника автовокзалу «Ялта».
Не всім доступним є проїзд автобусом і у межах Генічеської громади. Там, до речі, перевізник залишився той самий, що і до окупації – ТОВ «Генічеське АТП № 1». Днями підприємство підняло ціну проїзду до 5 рублів за кілометр. Цей крок пояснили подорожчанням запчастин і палива, підвищенням зарплат.
Тож, зараз доїхати з Генічеська до сусіднього Червоного коштує 63 рублі, до Новоолексіївки – 80, Стрілкового – 190, Рівного – 150, Москаленка – 165, Чонгара і Веснянки – 195, Новогригорівки – 230, Привільного – 325 рублів.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!