Наразі окупаційна адміністрація Каховського району на чолі з одіозним павлом філіпчуком всі зусилля кинула на відкриття школи у Тавричанці. У селі, де до окупації жило до двох тисяч населення, гауляйтеру району разом з «главой Тавричанского территориального управления» оксаною довбнею та іншими посіпаками вже вдалось відкрити дитсадочок і бібліотеку. А от зі школою – нічого не виходить.

Мало того, що колектив Тавричанського опорного комунального закладу загальної середньої освіти імені О. Гатила відмовився від співпраці з окупантами, так ще й «адепты бандеровской идеологии заблокировали компьютеры в классе информатики». Останнє «твердження» – цитата з повідомлення «администрации Каховского муниципального округа».

Разом з тим колаборанти повідомили, що комп’ютери їм розблокувати все ж вдалось, однак підтверджень не надають. Натомість демонструють фотопідтвердження того, що херсонський гирьовик валерій черепанов не лише «взяв на себе обов’язки» вчителя фізкультури у навчальному закладі, а й провів до «дня защитника отечества» турнір з настільного тенісу. А ще пишуть, що продажний спортсмен організував у школі секції не лише з настільного тенісу, а й з футболу і волейболу.

Повідомляють колаборанти і про «формирующийся коллектив учебного заведения», і про те, що ось-ось запустять роботу школи. Але разом з цим публікують оголошення про… набір вчителів 1-11-их класів. Кандидатам обіцяють не лише житло и «полный соцпакет», а й зарплату 30 000 рублів. І справа не у тому, що таку саму зарплату у «столиці» окупованого регіону Генічеську отримують… двірники, а в тому, що педагогам-зрадникам окупованих територій Херсонської і Запорізької областей з початку року ніхто нічого не платить. Тож піти вчити дітей у Тавричанці можуть лише дурні.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!