103-річному жителю Лазурного Павлу Данилову, якого раніше скадовські колаборанти затягнули до окупаційного паспортного столу, аби зняти у нього відбитки пальців і сфотографувати (NewDay uа про це писав), таки видали російський паспорт. Для цього гауляйтер району швайко приїхав до ветерана Другої світової разом з паспортистами.

Дідусь ледве розчув, що йому треба повторити клятву, і, як міг, під акомпанемент російського гімну її повторив. «Я был россияном и должен быть россияном», – не зовсім правильно назвав свою національність уродженець Курської області, доньку якого колаборанти раніше купили пральною машинкою.

Клятву в домашніх умовах довелось повторювати і 96-річному ветерану з Генічеська Семену Чумаченку. Семен Михайлович розповів паспортисту, який вручив йому коричневу книжечку з двоголовим орлом, що довго служив і працював у росії.

На відміну від Павла Данилова і Семена Чумаченка, 99-річний житель Нижніх Сірогоз Григорій Широкий зустрів майора окупаційної поліції, котрий приніс йому новий паспорт, на ногах. Ще й розповів, як під час попередньої війни ніхто не звертав уваги на національність. Після того дідусю так само довелось повторювати клятву на вірність росії.

У погоні за пропагандистськими відео рашисти не гребують нічим. Всучити паспорт громадянина рф старикам, які не можуть чинити опір, для них нічого не варто.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!