Головною особливістю роботи окупаційного телеканалу «Таврия» на Херсонщині є брехня. Повна і у всьому. Ось і з інформацією про автобусне сполучення на окупованому лівобережжі пропагандисти нічого особливо не вигадували. Його, мовляв, раніше майже не було.

Днями телеканал показав сюжет про відкриття автостанції у Нижніх Сірогозах. При цьому пропагандист сказав, що автостанція там не працювала два роки, але автобус чомусь у кадрі – з україномовною табличкою, хоча нові написи на окупованій території з’являються виключно російською. Звісно, останній рік через нездатність окупантів відновити сполучення автобус не їздив, але до того жителі селища безперешкодно могли добратись хоч у районний центр Генічеськ, хоч у обласний – Херсон.

Окупаційний «Херсонтранс» на чолі з колишнім заступником начальника автовокзалу «Ялта» миколою остюченком (NewDay ua писав про нього) спромігся таки запустити з Нижніх Сірогоз два автобуси: о 6.30 – через Генічеськ у Чонгар, о 7.00 – до Мелітополя.

Окупанти також анонсують відкриття 1 квітня приміського рейсу Тополівка – Нова Каховка.  Автобус, пишуть, відправлятиметься 6 разів на день. Вартість проїзду – 50 рублів. Вдесятеро дорожче обійдеться дорога з Нової Каховки до Скадовська. Автобус туди обіцяють пустити вже 15 березня. На шляху він має заїжджати ще й у Каховку.

Разом з тим окупаційне «министерство транспорта Херсонской области» зізнається у соцмережах, що досі не може налагодити функціонування рейсів Верхній Рогачик – Генічеськ, Каланчак – Каховка, Хорли – Генічеськ, Чкалове – Стрілкове, Скадовськ – Асканія-Нова, Каланчак – Скадовськ, Раденськ – Скадовськ, Хорли – Скадовськ, Таврійське – Скадовськ, Скадовськ – Нова Маячка, Скадовськ – Брилівка, Нова Збур’ївка – Залізний Порт і Нова Збур’ївка – Скадовськ.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!