Про 10 так званих флагманських шкіл, які мають з’явитись до початку наступного навчального року на тимчасово окупованих територіях Херсонської і Запорізької областей заявив міністр освіти рф сєргєй кравцов.

«Флагманская школа – это обновлённая организация, где ребята учатся по самым передовым методикам и на базе достойной инфраструктуры», – написав пропагандист і колаборант володимир рогов.

В обрані школи окупанти обіцяють надіслати більше 500 наборів нового навчального обладнання, а також провести ремонти у початкових класах та кабінетах психологів, гуманітарного напряму, математики, фізики, хімії, біології.

Тим часом у окупаційному «министерстве образования Запорожской области» заявили про відміну обов’язкового вивчення української мови з 1 вересня 2023 року. Що є з боку окупантів, які будь-що знищують самоідентичність українців, цілком логічним. Щоправда, вони обіцяють, що батьки зможуть самі обирати яку мову – українську чи російську – вчитимуть їх діти. Але про репресії, які чекатимуть на тих, хто обере українську, поки що «скромно» мовчать.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!