У Генічеській мистецькій школі, яку окупанти перейменували у «муниципальное бюджетное учреждение культуры «Геническая школа искусств Генического муниципального округа», нині неспокійно. А все тому, що під окупаційною директоркою закладу зненацька захиталось крісло. Однак на її захист зразу ж стала не лише та частина колективу, яка перейшла на службу до окупантів, а й заступник голови окупаційної адміністрації олександр пінаєв.
Колаборант взявся «бомбардувати» соцмережі розповідями про директора школи Тетяну Захарченко, яка «с началом проведения СВО убежала», і про колишню викладачку ірину шапірко, яка «в такой трудный момент возглавила» заклад.
«На тот момент желающих больше не оказалось, – написав зрадник про зрадницю. – А новый директор музшколы И.Шапирко рисковала, получала угрозы и по ней «прошлись» некоторые вражеские укросайты».
Але після «евакуації» з Херсона прибічників «русского мира» бажаючі замінити на посаді «героическую» директорку таки знайшлись. Як і на інші посади. І якщо з Генічеською центральною лікарнею у колаборантів все склалось (головним лікарем там поставили «евакуйованого» з Херсона володимира ларіонова, а попередньому керівнику – молодому хірургу андрію недорєзу, який перереєстровував заклад за російським законодавством, довелось тікати за кордон), то з мистецькою школою вийшла заминка. Колаборантка настільки міцно вчепилась за місце, що навіть скарги на її роботу, які почали писати в окупаційному «министерстве культуры» її не налякали. А коли до неї прийшов представник окупаційних «правоохоронних» органів, поскаржилась на нього сама у окупаційну адміністрацію. «Правоохоронець», мовляв, порадив їй звільнити місце для іншого кандидата, бо вона не підходить через походження – народилась… на західній Україні. Немов це може заважати зраджувати батьківщину? Та ж уродженка Шепетівки Хмельницької області валентина матвієнко вже 12-ий рік «совет федерации» на росії очолює! Ще й на хорошому рахунку у тамтешнього фюрера перебуває…
Обов’язки адвоката шапірко взяв на себе вищезгаданий пінаєв. Зрадник відразу знайшов «сильні сторони» окупаційної директорки, яких у жодного іншого кандидата навіть бути не може. По-перше, вона проводила у Генічеську різноманітні окупантські заходи (навіть зустріч зі стрємоусовим, коли він ще «святим» не був).


По-друге, колаборантка є російськомовною. По-третє, отримала паспорт рф. Ну, і «найбільша заслуга» шапірко полягає у тому, що вона є «прихожанкой Православной церкви Московского патриархата, в которой на литургиях лично поёт на клиросе на русском языке». Аби останній «аргумент» виглядав вагомішим, пінаєв у кінці речення поставив три знаки оклику.
Звісно, таку «цінну» людину рашистам чіпати не можна. Тому колектив закладу разом з адвокатом вже готують звернення до сальда і алєксєєнка з цього приводу, а якщо не допоможе, налаштовані писати «самому» путіну.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!