Завдяки підтримці Національної спілки журналістів України та  міжнародних донорів світ побачив вже п’ятий номер обласного видання “Новий день”. Наразі газета верстається та друкується у Львові (Видавничий Дім “Високий Замок”). Наклад оперативно передається до Херсона та інших населених пунктів правобережжя. “Новий день” також читають херсонці у Львові, Вінниці, Одесі, Кривому Розі, де розташовані  хаби для переселенців.
На сторінках “Нового дня”, як завжди, найактуальніша інформація. Так, на першій шпальті – про загрозу екологічної катастрофи, на порозі якої стоїть Каховське водосховище і басейн Чорного моря. Все через злочинні дії окупантів на ГЕС.
“Водосховище міліє, бо російські окупанти всю зиму спускали воду, щоб річка Дніпро не замерзла і українські Збройні сили не перейшли її по льоду. Вже зараз немає води для міських водозаборів, є загроза для майбутнього зрошення полів. Може забракнути води навіть для охолодження Запорізької АЕС  “, – розповів в інтерв’ю Spilka NEWS головний редактор газети “Новий день”, автор публікації Анатолій Жупина.Є у випуску й про проблеми з наданням медичних послуг на окупованому лівобережжі Херсонщини, про долі патріотів, які пережили полон.    Важлива публікація про вихід газет на деокупованих та прифронтових територіях. Улюблені видання жителі мають змогу читати завдяки потужній підтримці редакцій НСЖУ. По суті – це відновлення роботи видань, які були змушені замовчати через окупацію.

“Є числені свідоцтва про навмисні вбивства журналістів, які працювали поблизу лінії фронту, обстріли редакцій видань, арешти, викрадення, катування, засудження до тривалих строків ув’язнення працівників ЗМІ й громадянських журналістів, позбавлення медійників можливості вести професійну діяльність на тимчасово окупованих територіях. Тому важливо, щоб у визволених містах та селах в українців, які не мають доступу до телебачення, радіо, інтернету, до будь-яких комунікацій, був доступ до перевіреної, правдивої інформації. Місію донесення до людей такої ініормації виконують місцеві газети”, – розповів голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Тим часом, команда “Нового дня” вже готує наступний, шостий номер газети. З вірою у новий день і Перемогу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!