Протягом останніх днів у Херсоні та області вже були серйозні проблеми зі зв’язком. NewDay ua також писав про перебої з інтернетом, у тому числі і з домашнім, та ажіотаж біля пунктів поповнення російських сім-карт, які, на відміну від українських, худо-бідно, але все ж ще працювали і давали вихід в інтернет.

Та вже сьогодні зранку формат ізолювання області від зв’язку набув обласного масштабу. Навіть ті мешканці Херсонщини, які ще вчора відповідали на дзвінки, сьогодні знаходяться поза межею досягнення.

Без зв’язку залишилися Херсон, Нова Каховка, Каховка, Скадовськ, Велика Лепетиха, Гола Пристань, Олешки, Стара Маячка та інші населені пункти тимчасово окупованої області. Люди з підконтрольних Україні регіонів місця собі не знаходять, коли не можуть додзвонитися до рідних. Адже всі розуміють, що блокування зв’язку з зовнішнім світом нічого доброго для області і її мешканців не означає.

Та часом все ж з’являється секундний проблиск інтернету, чи то російського, чи то українського провайдера. І тоді, розуміючи почуття рідних, люди намагаються подати сигнал на «велику землю», що вони живі-здорові. І просять, по можливості, передати цю інформацію іншиб, аби хоч трохи заспокоїти.

Оксана ПАВЛЕНКО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!