«Большой пакет дают раз в месяц. Ежедневно, кроме воскресенья, можно получить паршивый хлеб, банку фасоли и отвратительный паштет. Раньше самый дешёвый и тот был лучше. Пакет на месяц – 5 кг муки и сухое молоко. И зачем это надо?! По килограмму соли, сахара, крупы. Примерно литр растительного масла и штук шесть консервов. Гадость редкостная. Две пачки спагетти», – так брехливий «Московский комсомолец» описує гуманітарку, яку, на думку авторів, котрі у Херсоні зі зрозумілих причин не були, дають нині у нашому обласному центрі. Те, що інформація брехлива, підтвердить кожен херсонець, який попри обстріли ще лишається у місті. Але зараз не про це. Цікаво, а що ж на лівобережжі дають людям самі окупанти.

«2 кг гречневой крупы, 2 кг макаронных изделий, 2 кг сахара, 4 банки говяжьей тушенки и 4 банки консервированной скумбрии, а также бутылка растительного масла», – так описує окупаційна адміністрація Скадовського району пакет, який днями, за словами колаборантів, отримав кожен… ні, не кожен скадовець загалом, а кожен житель міста, який досяг 80 років.

А от жителям сіл Остапенка, Волинське, Федорівка, Слиненка і Сокирки Каховського району пощастило менше. Їм те, що не доїли, роздали російські військові. Тушонка, масло і зелений горошок дісталися не всім.

У Хорлах Скадовського району людей змусили радіти туалетному паперу, а у школі – жменьці мандаринів від «единой россии».

У дитсадку розташованого неподалік Роздольного окупанти змусили колектив дякувати у соцмережах за два ящика печива і ящик бубликів.

Чи можна таке взагалі допомогою назвати? Знущання – більш підходяще слово.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!