Управління СБУ в Закарпатській області повідомило про підозру у держзраді головному державному санітарному лікарю Херсонської області, колишньому гендиректору державної установи «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», заслуженому лікарю України, почесному громадянину Херсона Юрію Ромаскевичу.

Підставою для підозри стала публікація журналіста Олега Батуріна для Кримського центру журналістських розслідувань.

Відомо, що в липні 2022 року Ромаскевич добровільно погодився очолити підконтрольне Росії «государственное бюджетное учреждение здравоохранения «Херсонский областной центр гигиены и эпидемиологии» створене на базі захопленого окупантами закладу «Херсонський обласний центр гігієни і епідеміології».

Підставою для повідомлення про підозру Юрію Ромаскевичу стала також публікація ЦЖР з доказами його співпраці з російськими загарбниками та його участь у пропагандистському форумі «Ми разом із Росією», проведеному в Херсоні 30 липня 2022 року. На цьому форумі Юрій Ромаскевич стверджував, що рівень медицини на Херсонщині і в Україні значно нижчий, ніж в незаконно анексованому Росією Криму. Хоча він сам багато років перебував на далеко не останніх посадах в сфері охорони здоров’я області.

Незадовго перед звільненням Херсона Юрій Ромаскевич втік до Генічеська, де став членом «регіонального комітету Комуністичної партії Російської Федерації» та делегатом першого з’їзду цієї політичної сили від Херсонщини, що відбувся в окупованому Криму.

За державну зраду в умовах воєнного стану Юрію Ромаскевичу загрожує довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна – за ч. 2 ст. 111 КК України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!