«В связи с началом учебного процесса в Тавричанской общеобразовательной школе проводится набор учащихся 1-11 классов», – повідомляє у соцмережах окупаційна адміністрація Каховського району. Навчальний процес, нагадаємо, там, буцімто, почали 9 березня. А що першим ділом роблять після того, коли школа починає працювати? Правильно, шукають школярів!

Звісно, це – іронія. Але те, що зі школою у Тавричанці у рашистів нічого не виходить – то факт. Батьки не піддаються ні на залякування, ні на обіцянки окупантів підвозити у школу «детей из Тавричанского, Архангельско-Слободского, Дудчинского и Заозёрненского теруправлений».

А є ще й інша проблема, про яку навіть їхні пропагандисти зізнаються. «Проблема нашего региона в сфере образования – недостаток кадров», – пролунало по окупаційному телеканалу «Таврия». Сказали, більше 400 вакансій для зрадників у школах лівобережжя є. Не вистачає вчителів математики, іноземної мови, російської мови і літератури. А це ще ж вони, аби не гнівити начальство у Москві, не все кажуть.

Окупаційний «министр образования и науки» алєксєй галченков, який приїхав «піднімати» освіту Херсонщини з хутора у Ростовській області, зі шкіри пнеться (випинається так, що скоро у телекамеру не влізе), аби задовольнити господарів. І спеціалістів з росії залучає, аби проводили семінари для колаборантів (вчителів біології і російської вони вже навчили, на черзі – інші), і курси підвищення кваліфікації (їх, буцімто, 1200 чоловік вже пройшло) проводить.

А ще на території окупованої Херсонської області рашисти планують створити 5 так званих флагманських шкіл (стільки ж – у Запорізькій): у Генічеську, Скадовську, Новотроїцькому, Чаплинці і Каланчаку, де діти вчитимуться за «самыми передовыми методиками». Причому, коли на «Таврии» говорять про ці методики, демонструють на відео 3D-принтер з Генічеської школи № 3.

Його, як зізналась у одному з попередніх сюжетів цього ж телеканалу окупаційна директорка закладу ольга карпенко, у школі «знайшли» під час «інвентаризації» майна, яке залишилось з мирних часів. У інших чотирьох школах теж, напевно, вже знайшли або ще знайдуть щось, що залишилось рашистам від України. Інакше методики передовими не будуть.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!