«Для нормального человека непостижимо поднять руку на священную книгу, будь то Коран. Библия или Тора», – так «глава администрации Новоалексеевки» асан алієв прокоментував пропагандистському агентству «РИА Новости Крым» «сожжение Корана украинскими военными». Ролики з цією театральною постановкою рашистів нині досить популярні, а шлях до популярності почався саме з російського сегменту інтернету. В першому сюжеті невідомі (видно лише руки і спини у піксельній формі) ріжуть на Корані сало, у другому – розтоплюють багаття, називаючи його «костор».

Зрадник, якого чи то попросили, чи змусили прокоментувати жахливі перформанси, сказав, що «украинские военные» беруть приклад з лідера датської ультраправої партії «Жорсткий курс» Расмуса Палудана, котрий спалив Коран біля турецької амбасади у Стокгольмі. А ще нагадав, що військовий злочинець рамзан кадиров призначив нагороду 10 мільйонів рублів за піймання того, хто це зробив.

«Думаю, очень скоро узнаем имя и фамилию этого негодяя. Его найдут, притащат и придадут суду», – резюмував колишній голова Херсонського регіонального меджлісу кримськотатарського народу алієв. – «Речь идёт о межконфессиональных вопросах, а мусульманский мир очень внимательно следит за подобными вещами».

І справді, знайти того, хто це робив і знімав на камеру, досить легко. Ось що написав з цього приводу військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко: «Цього тижня у російському сегменті мережі розповсюдили наспіх зняту серію відео про те, як, буцімто, українські військові: ріжуть сало на Корані (ножем – китайською копією Columbia, які були закуплені спеціально для чеченських підрозділів «Ахмат»); розтоплюють «костОр» Кораном (говорячи мовою і близько не схожою на українську і використовуючи слова, які в Україні непопулярні».

Інсценування оглядач назвав такими, у які не повірить навіть дитина. А ще нагадав: «Расмус Палудан знаходиться у тісному контакті з російськими спецслужбами і неодноразово зустрічався з представник ПВК «Вагнер».

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!