У Кочубеївці на Бериславщині спільними зусиллями громади,обласної влади та меценатів відремонтовано водогін, який окупанти пошкодили риючи окопи. Внаслідок обстрілів був пробитий оголовок водонапірної башти, довелося регулювати рівень підйому води, щоб вона не протікала через пробоїни.

“Ця башта вже відслужила всі терміни, ми планували її замінити ще навесні, виділили кошти, розпочали тендерні процедури, але клята війна все перекреслила. Після обстрілів, з жахом та надією щодня спостерігали за нею, лиш би не підвела”, – повідомляє Кочубеївська сільська територіальна громада.

У селищі розуміли, що власними силами, при виконанні бюджету лише на 50%, цю проблему не вирішити. Тому, при першому ж візиті начальника ОВА Ярослава Янушевича озвучили цю проблему як головну. Адже башта забезпечує водою не лише Кочубеївку, а й Світлівку, Микільське, частину села Орлове. Буквально через декілька днів з громадою зв’язався представник компaнії Water Mission, який запропонував допомогу у вирішенні цієї проблеми. Компанія оплатила виготовлення, доставку та встановлення башти. Всього на суму 415 тис.грн.

“Ми повинні були лише забезпечити роботу крана. На сьогодні це “задоволення” не з дешевих, та й бажаючих їхати в наші краї не так багато. І в черговий раз на допомогу прийшла Військова адміністрація міста Кривого Рогу. Майже 6 годин роботи на об’єкті та дорога в обидві сторони для громади були безкоштовними”, – йдеться в повідомленні.
Башта вже встановлена, незабаром почуться її випробування. Болюче питання водопостачання для громади зніметься.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!