21 березня свої двері для відвідувачів відкрили дві бібліотеки філії №1 та №5 Херсонської центральної бібліотечної системи. Перший день роботи припав на Всесвітній день лялькаря. Тож, спільно з Херсонським академічним обласним театром ляльок для дітей та батьків відбувся захід «В гостях у ляльки».

«Мені б хотілося, аби у Херсоні було відновлено ту роль бібліотек, якою вона була на початку 20 століття. Ми знаємо, що перші публічні бібліотеки були засновані товариством «Просвіта». У такий спосіб товариство множило українське красне слово та несло письменство у широкі маси. Хочеться, щоб херсонські бібліотеки стали новітніми «Просвітами», тобто справжніми культурними центрами, які б плекали українськість в Херсоні, бо за це віддали свою кров наші захисники», – звернулася до присутніх на заході з нагоди відкриття заступниця начальника Херсонської міської військової адміністрації Тетяна Сладковська.

Аби відволокти та порадувати дітей організатори ознайомили відвідувачів з різними системами ляльок. Розповіли про тривалий та складний процес виготовлення маріонеток, а також продемонстрували, як саме народжується вистава.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!