Між каховським гауляйтером павлом філіпчуком і окупаційним міністром охорони здоров’я вадимом ільмієвим стався конфлікт. По-іншому звернення філіпчука до земляків, опубліковане на телеграм-каналі окупаційної адміністрації пояснити не можна.
«В январе подписан указ министерства здравоохранения о полной эвакуации нашей больницы, её закрытии и вывозе медоборудования. Как глава администрации, я понимал, что мы не можем оставить всё население, всех граждан нашего округа без медицинского обслуживания, с чем и обратился к руководству нашей области, которое оперативно отреагировало и внесло коррективы в такую позицию министерства по отношению к нашему округу, нашим медикам и нашей больнице», – спробував замаскувати під турботу про населення свої претензії філіпчук.
Далі подякував «губернатору» сальду і голові окупаційного уряду алєксєєнку «за помощь в решении вопросов медицины, несмотря на всё нежелание министерства и новоназначенного главного врача возобновить работу нашей больницы».
Після того порадів, що «работа медицины возобновляется, возвращаются медицинское оборудование, материальные ценности» (останні, скоріш за все, колаборанти і не поділили).
Як запевняє «администрация Каховского муниципального округа», 22 лютого консультативний прийом у центральній поліклініці відновили отоларинголог, нарколог, невропатолог, окуліст, хірург, травматолог, гінеколог. Працює кабінет рентгену.
З 27 лютого відкрито денний стаціонар. З 1 березня працюють сімейні лікарі і педіатри. Відновили роботу гемодіалізне відділення, лабораторія, кабінет ЕКГ, масажний і маніпуляційний кабінети. Працює швидка допомога.
Якщо це так, за земляків, які з різних причин не можуть виїхати з окупації, можна було б порадіти. Раптом що, лікарі їм допоможуть. Радість викликає і неприхований конфлікт колаборантів. Хоча ще краще було б, аби вони не лише звинувачуваннями кидались, а один одного повбивали.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!