На початку березня ХМВА підписала меморандум з Міжнародною гуманітарною організацією INTERSOS щодо медичної підтримки жителів громади. Її представники запропонували свою допомогу в рамках обстеження, лікування, а також забезпечення препаратами за призначенням лікаря з наборів ВООЗ. 29-30 березня ІNTERSOS розпочинає місію в Херсоні. Медичний пересувний діагностичний трейлер з необхідним оснащенням для огляду пацієнтів виїжджатиме у старостинські округи за з графіком. Будуть охоплені навіть найбільш віддалені від обласного центру старостати. Таким чином люди зможуть безкоштовно пройти обстеження, отримати медичні висновки та медикаменти.
“Робота такої мобільної поліклініки буде побудована із врахуванням правил безпеки як для медиків, так і для жителів громади. Розклад приймання пацієнтів буде організовано таким чином, щоб уникнути скупчення людей”, – повідомили в Херсонській міській раді.


На перших етапах прийом вестиме сімейний лікар. Надалі, вразі потреби, мобільна бригада доповниться педіатром, а також вузьпрофільними спеціалістами.
Весь проєкт розрахований на 3 місяці. Виїзд в округи відбуватиметься 1-2 рази на тиждень. Дату приїзду пересувного діагностичного центру можна дізнатись у старостаті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!