Днями окупаційний телеканал «Таврия» показав «сенатора от Херсонской области» басюка, який відвідав супермаркет «либо в Москве, либо в Крыму, либо в Новой Каховке, так сказать». Хоча пропагандисти наполягають, що на відео – саме Нова Каховка.

Дуже сподобався рашисту асортимент: «хлеб, вода, овощи, фрукты». А от «с ценами надо работать. На цены есть жалобы».

Тим часом у «столиці» окупованого регіону «снизились цены на потребительские товары». Це так окупаційний телеграм-канал «Южный регион/Новороссия» написав. Буцімто, читачі каналу знайшли у Генічеську «сыр нормальный» по 500 руб/кг.

«Якщо це так, то ті «читачі» живуть у іншому Генічеську, – розповідає генічанин Артем. – А у нашому, справжньому, сир менше 700 рублів не коштує». Як доказ, Артем демонструє фото з суботніми цінами у супермаркеті «Family». На фото бачимо, що кілограм сиру «Голландский» торгової марки «Папа может» коштує 700 рублів (є ще «Топлёное молоко» по 655, але сиром його назвати важко). Більш-менш нормальні тверді сири коштують від 875 до 1007 рублів, а рекордсменом є «Пармезан Джанкойский» – 1495 рублів за кіло! Але який він на смак, Артем, як і більшість звичайних генічан, не знає. Надто вже дорого.

Та що там сир, навіть хліб у магазині недешевий! Нарізаний кримський батон вагою 450 г коштує 37 рублів.

Дарницький подовий вагою 750 г (також нарізаний) вартує 43 рублі.

Тепер до води. Точніше, до лимонаду. Баночка напою «Крым» коштує 51 рубль.

Пляшка пива з такою ж назвою – 67 рублів. Пиво, треба нагадати, безалкогольне, бо на окупованій території досі діє «сухий закон».

Тепер – про овочі-фрукти. Кримські огірки на центральному ринку міста у суботу, 25 березня, коштували 220-270 рублів за кілограм, помідори – 250-400, капуста – 160-180, полуниця – 500 рублів за кілограм.

Тут вже не лише басюк би розгубився. Немов ти і в Генічеську, а ціни – московські!

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!