Більше року пройшло з часу окупації лівобережжя Херсонщини, а рашисти досі не можуть подолати кадровий голод. Через оголошення у соцмережах вони невтомно шукають представників абсолютно різних професій, готових на них працювати.
Так, на сільськогосподарське підприємство «Асканійське» у Тавричанці наразі потрібні агрономи, зоотехніки, доярки, механізатори, оператори з догляду за худобою, водії, трактористи, комбайнери, зрошенці, бухгалтери, ветлікар, електромонтер. Як підприємство може працювати зараз без таких важливих спеціалістів, важко уявити.
У Тавричанську школу досі потрібні вчителі з 1 по 11 класи. Причому на місцевих вже не розраховують. Якщо потенційним агрономам та іншим пишуть, що Тавричанка знаходиться за 50 км від Каховки (мовляв, туди і у магазини, і у лікарню, і з інших справ можна швидко дістатись), то вчителям пишуть, що поряд адміністративний кордон з Кримом (до нього так само, як до Каховки, але у протилежний бік), що означає: раптом щось почнеться, втекти встигнете.
У Сергіївську, Горностаївську, Федорівську, Отрадівську, Чумацькошляхівську, Метропільську, Новопокровську, Чкаловську, Сиваську і Сивашівську школи Новотроїцької селищної ради досі потрібні вчителі різних предметів, медсестри, військові керівники, водії шкільних автобусів, керівники гуртків, бібліотекарі і навіть охоронці. Новотроїцький центр культури і дозвілля не може знайти методиста та керівників театрального і вокальних колективів. У Новотроїцькій лікарні вільні вакансії терапевта, онколога, травматолога, лікаря УЗД, отоларинголога, анестезіолога, хірурга, педіатра, інфекціоніста, дерматовенеролога, невропатолога і головного бухгалтера.
На Каховській станції швидкої допомоги шукають старшого фельдшера, фельдшерів і медсестер. В «инспекцию сельхознадзора» Херсонської області потрібні ветлікарі і ветфельдшери. У Новотроїцькому шукають прибиральницю філії «многофункционального центра». Каховському водоканалу потрібні тесляр, покрівельник, штукатур, слюсарі, електромонтери, водії, машиністи, охоронники і прибиральник службових приміщень. Богданівська експлуатаційна дільниця «Бассейнового управления водных ресурсов Херсонской области» шукає начальника насосних станцій. В Новокаховському «городском округе» терміново потрібні різноробочі – чоловіки віком до 40 років. Каховський РЕМ пропонує вакансії електромонтера з експлуатації розподільчих мереж, майстра, інспектора, диспетчера, водія-машиніста автовишки, головного інженера.
Окупаційна «миграционная служба Херсонской области» шукає перекладачів з української на російську. Працювати пропонують у Генічеську, Скадовську, Нижніх Сірогозах, Чаплинці, Залізному Порту, Новотроїцькому, Каланчаку, Виноградовому, Рубанівці і Зеленому Поді. У Волинську, Дудчинську, Дмитрівську, Заозерненську, Зеленорубанівську, Зеленопідську, Мар’янівську, Новокаменську, Подовську, Семенівську, Федорівську, Чорноморську бібліотеки Каховського району потрібні бібліотекарі…
Бажаючих служити рашистам і так було небагато, а після затримки з виплатою заробітної платні бюджетникам стало ще менше.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!