Громадська організація «Сонячні діти Херсонщини» ініціювала великий проєкт: «Інклюзивне навчання: право, можливість і результат». На меті батьків особливих дітей – написати адвокаційну кампанію, щоб спонукати Міністерство освіти та науки України переглянути підходи до інклюзивної освіти. Зокрема, серед пропозицій буде ввести у навчальний процес спеціальності «асистент вчителя».

«По суті, це фахівець, який має адаптувати шкільну програму під кожну дитину індивідуально. У нас же цим займаються звичайні логопеди. Міносвіти, на наш погляд, має створити дисципліну «Інклюзивна освіта», яка має бути в кожному педагогічному закладі і на курсах підвищення кваліфікації вчителів», – розповіла NewDay ua голова ГО «Сонячні діти Херсонщини» Ірина Ханікова.

Документ із пропозиціями для урядовців планують представити на брифінгу. Ну а поки батьки дітей із синдромом Дауна зібралися на обговорення та навчання.

До Вінниці з різних міст прибули родини переселенців з Херсона, в яких виховується особлива діти. Батьки взяли участь у тренінгу з адвокації. А діти в цей час займалися музикою, спортом, розфарбовками, веселилися з аніматорами.

На другий день малеча була зайнята у «Країні мрій», а для їхніх батьків влаштували арт-практику.

Проєкт продовжується. Він реалізується ГО “Сонячні діти Херсонщини” спільно з ГО “Вінниця ДАУН СИНДРОМ” та за підтримки ЮНІСЕФ та Центру “Джерело”. Ще будуть тренінги для батьків особливих дітей.

Марина САВЧЕНКО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!