1 квітня, на День дурня, на росії стартував весняний призов на військову службу. Відповідний указ підписав фюрер путін.

«В новых регионах России призыв весной проводиться не будет», – цитує голову комітету «госдуми» з оборони андрєя картаполова окупаційна «Надднепрянская правда». Чи значить це, що чоловікам призовного віку треба приготуватись на осінь, незрозуміло.

Призов планують проводити до 15 липня і набрати 147 тисяч вояків. Призовникам традиційно обіцяють, що у бойових діях вони брати участі не будуть. Ким тоді кремль закриватиме втрати, які скоро сягнуть 200 тисяч, також незрозуміло.

Тим часом рашисти втрачають своїх не лише у боях з ЗСУ. Так, «Інформаційний спротив» цитує окупанта антона, чий підрозділ стоїть на Кінбурнській косі – поки ще окупованій частині сусідньої Миколаївщини. У телефонній розмові антон повідомив дружині, що колишній спецназівець юргін, що воює з ним у одному підрозділі, застрелив іншого товариша по службі. Аби покарати вбивцю, вояки його, цитата, «сильно избили».

Тим часом роспропагандисти не втомлюються брехати про мобілізацію в Україні. Ось як окупаційний телеграм-канал «Южный регион/Новороссия» описує ситуацію в Ізмаїлі: «В городе лютует военкомат, беспредельничают в частном секторе, ломятся в ворота, перелезают через заборы, бьют собак. Хватают даже 55-60-летних и волокут в погранчасть, там у них какой-то учебный центр. Естественно, никаких комиссий, хоть инвалид – всё равно годен». Може, це про якийсь інший Ізмаїл? Не той, що на Одещині, а десь на росії?

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!