У супермаркетах в окупованому Генічеську скупляються переважно колаборанти і військові. Пенсіонери стараються дочекатись вихідних, аби зробити закупи на центральному ринку. Лише там 10 тисяч рублів подачки від окупантів, які поки що дають власникам українських паспортів, можна отоварити так, аби додому не з порожніми сумками прийти.

Найдорожчі товари – у супермаркеті «АБЦ». Трішки дешевші – у «Family market», але і туди без крайньої потреби пенсіонери не заходять. Для них – задорого. Для прикладу, пачка чаю «London» (дивно, що росіяни продають чай з назвою «англо-саксонської» столиці) там коштує 130 рублів.

Чай «Greenfield» ще дорожчий: 140 рублів – чорний, 155 – зелений. А от патріотична «Корона Российской империи» коштує дешевше: 120 рублів за 100 г.

А до чаю треба ж солодощі. Кілограм білого зефіра, який у Генічеськ привезли аж зі столиці Кабардино-Балкарії Нальчика (відстань – більше 1000 км!), коштує 260 рублів, глазурованого – 370 рублів.

Кілограм глазурованого ванільного зефіра з Таганрогу чомусь дорожчий, хоча везти його ближче – міста відділяє менше 400 км. Коштує він аж 455 рублів. Неглазурований – 320 рублів. Зате, як видно з фото, за покупку у «Family» не «благодарят», а дякують. Хоч у цьому приємно!    

Білоруську згущенку «Рогачов» продають по 155 рублів за банку. Російський «Белый медведь» дорожчий – 170 рублів.

За великого бажання і можливості до згущенки можна купити коржів на торт. 400 г бісквітних з ароматом ванілі коштують 165 рублів, з какао – 185.

Не дивно, що більшість пенсіонерів, які випадково заходять у магазин, виходять звідти з порожніми руками.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!