Окупаційна «Надднепрянская правда» пише про те, що «госдума» ухвалила у першому читанні поправку про позбавлення придбаного громадянства росії. Забирати його, мовляв, будуть за скоєння злочинів (тероризм, важкі злочини проти держави, обіг наркотиків, підробка документів), а також «по добровольному желанию гражданина». Остання причина особливо смішна з огляду на те, що на росії добровільне бажання людини давно нічого не вирішує.
11 квітня проект мають розглянути у другому і третьому читанні. А поки ж окупаційна «газета» нагадує, що не можна ігнорувати «уникальный шанс получить гражданство одной из мировых держав». Це так про росію сказано, якщо що. І смішно, і сумно одночасно.
Однак пропагандисти можуть робити ще сумніше. І роблять. Зокрема, погрожують 25 роками колонії суворого режиму тим власникам російських паспортів, які захочуть допомогти ЗСУ.
Тим часом «начальник отдела по работе с гражданами» окупаційної поліції олександр ночвін в ефірі телеканалу «Таврия» заявив про те, що при видачі російського український паспорт у громадянина лишається. Він, мовляв, сам приймає рішення: чи мати два громадянства, чи написати заяву про вихід з громадянства України. Тобто мова знову про добровільне бажання людини, якого на росії нема і бути не може.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!