Днями у Горківській школі Хорлівської «муниципальной агломерации» (Хорли Каланчацької селищної громади Скадовського району) відбувся відкритий урок. Його для старшокласників, які залишились в окупації, провів пропагандист агентства «Комиинформ» андрєй фєтісов.

За дивним збігом обставин молодий пропагандист є випускаючим редактором окупаційної агітки «Каланчакский вестник». Саме у Комі, повідомляє у Телеграм тамтешня окупаційна адміністрація, друкується зараз їхня «районна газета». Місцеві колаборанти, буцімто, передають новини у Сиктивкар – столицю республіки Комі. Там агітка верстається і друкується, а вже звідти її привозять у Каланчак. По карті це – 2650 км дороги, 35 годин їзди автомобілем! Велика росія – скажете? Так, велика, але путіну і його зграї убивць все мало.

Пропагандист у Каланчацькому районі був вперше. Старшокласникам зізнався, що вони зовсім інші, ніж діти у росії. Не тому, що українці, а тому, що «видят разницу между мирной жизнью и войной». Про те, що останньої могло не бути, якби не рашисти, Z-пропагандист очікувано промовчав.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!