«В русском городе Херсон, временно оккупированном нацистами, активное партизанское движение, русские люди, которых в Херсоне подавляющее большинство, несмотря на жестокие карательные акции нацистов, ведут борьбу. Начиная от предоставления информации о ВСУ и заканчивая диверсиями и саботажем. Херсон вернётся домой! Херсон – это Россия! Как и вся земля Малороссии», – бреше окупаційний телеграм-канал «Добрый Русский».

Як «доказ», пропагандисти показують фото з написами «Z Херсон Россия». Де саме вони зроблені, ідентифікувати неможливо. Жодної прив’язки до місцевості, а такі стіни можуть бути будь-де. Хоча б, навіть, у павільйонах «Мосфільму».

Інші канали розповсюджують фото з листівками, на яких Херсон «ЦЕ» росія. На якій це мові написано, незрозуміло. Як і те, де саме таке чіпляли. Можливо, там само, де й писали на паркані фарбою.

Мабуть, засумнівавшись все-таки, що їм повірять, пропагандсити вирішили записати ще й відео. Його розповсюдили «РИА Новости». На відео людина зі зміненим голосом, у якої видно лише очі, також незрозуміло де розповідає про те, що після втечі з обласного центру росіян «жизнь гражданского населения превратилась в кошмар». У херсонців, мовляв, постійні перебої з електрикою (єдина правда, але цікаво, а хто саме у цьому винен?), кілометрові черги за їжею, а чоловікам не можна з’являтись на вулиці, бо їх зразу забирають на полігон Широкий Лан, «накачують» психотропними препаратами, а після відправляють на забій. Вчергове повторена у відео і брехня про обстріли Херсона своєю ж армією.

Зрозуміло, що така недолуга імітація спрямована перш за все на внутрішнього російського споживача, адже херсонці бачать картину, яка діаметрально відрізняється від намальованої роспропагандистами. Тому, якби російський партизанський рух навіть гіпотетично з’явився в українському місті, він би не мав жодного шансу на життя. Таких би «партизанів» змучені постійними обстрілами рашистів херсонці вбивали б просто на вулиці.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!