Колаборантку, яка під виглядом переселенки переховувалась на Вінниччині, затримали співробітники Служби безпеки.

Мова про 30-річну Тетяну Пушечкину, доньку колишнього гауляйтера Чорнобаївки Юрія Турульова, якому СБУ раніше вже повідомила про підозру.

Після повномасштабного вторгнення жінка одразу почала підтримувати окупаційну владу у Чорнобаївці та не приховувала своєї проросійської позиції, як і їїбатько. Саме за його протекції Тетяну призначили очільницею «відділу» в окупаційній адміністрації, де вона наглядала за освітою. А ще змушувала місцевих педагогів долучатися до процесу русифікації селищних навчальних закладів та їх переведення на розрахунки в російських рублях.

Вчителям та вихователям, які відмовлялись співпрацювати з окупантами, Колаборантка погрожувала репресіями.

Крім того, вона організовувала і особисто брала участь у численних пропагандистських акціях країни-агресора в окупованій частині Херсонщини.

Задокументовано, що наприкінці липня минулого року колаборантка була делегатом на прокремлівському форумі під назвою «ми разом з росією». На ньому учасники схвалили так звану «декларацію розвитку регіону», яка фактично була планом інтегрування півдня України в економіку рф.

Але чомусь після звільнення Херсона прихильниця рашистів не втекла з ними, а поїхала в комфортний Хмільник, де її і затримали оперативники Служби безпеки України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво окупаційній адміністрації держави-агресора).

Зловмисниці обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває слідство для встановлення всіх обставин злочину.

Фігурантці загрожує до 12 років ув’язнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!