Як відомо, влада збирається створити меморіальний комплекс у Бузковому парку в Херсоні, де під час вторгнення окупантів героїчно загинули оборонці міста. Але земля під місце пам’яті поки невільна. Як повідомили в Херсонській МВА, було проведено інвентаризацію території зеленої зони, що обмежена вулицями Нафтовиків– 2-ю Західною – Дмитра Донцова (Тельмана) – 5-ю Західною. Там значаться 10 земельних ділянок, які ще в 2008 році потрапили в приватні руки. Херсонська міська військова адміністрація вважає, що право власності на вказані земельні ділянки отримано неправомірно. Щодо трьох ділянок є рішення суду про повернення їх до комунальної власності. А от решта ділянок, а саме 7, наразі є приватною власністю.
“Херсонською міською військовою адміністрацією та виконавчими органами Херсонської міської ради спільно з органами прокуратури вживаються заходи щодо повернення у власність територіальної громади інших семи ділянок, зокрема у судовому порядку”, – йдеться у повідомленні.


На карті ділянки, за якими є рішення суду, позначено жовтим. Земля, яка перебуває в приватних руках, позначена червоним кольором.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!