Окупаційна адміністрація Каховського району розповсюджує відео, на якому гауляйтер павло філіпчук серед іншого розповідає про борги по зарплаті перед медиками. Чи виплачені вони, невідомо.
А от у Генічеській центральній лікарні, на умовах анонімності повідомили редакції знайомі її працівників, заробітну плату за минулий місяць не виплатили. Зате видали премію. Тим, хто досі не отримав паспорт рф, грошей дали уполовину менше. Так само роблять і з зарплатами. З медиків, які прийняли російське громадянство, вираховують 13 % податку, а з власників українських паспортів – 30 %.
Незважаючи на це, серед лікарів і медсестер залишається чимало людей, які не зраджують батьківщину. На відміну від педагогів, переважна більшість яких і громадянство країни-агресора прийняли, і старшокласників брати російські паспорти примушують. Зарплату їм також видають з великими затримками, однак ніхто не скаржиться. На запитання ж, яка сума зарплати, відповідають хитро: «На життя вистачає».
За нашими даними, простий вчитель у Генічеському районі отримує близько 60 тисяч рублів, що приблизно дорівнює 30 тис. грн. Не така вже й велика сума, аби ризикувати репутацією, а у майбутньому, можливо, і волею. Хоча цим ризикувати не варто ні за яку суму.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!