«Князя Потёмкина предлагают временно перезахоронить в Крыму, – пишуть «РИА Новости Крым». – Это должно быть темой общественного обсуждения в Крыму и в Севастополе. Власти и общество должны быть готовы принять эти останки, сказал нам первый зампредседателя комитета Госдумы по делам СНГ, евразийской интеграции и связям с соотечественниками Константин Затулин».

При цьому влада, а за нею – пропагандисти, зазначають, що перепоховання тимчасове – «до возвращения Херсона». Чому ж вони тоді рештки, які після кількох війн і пертурбацій російському князю можуть і не належати, не закопають «тимчасово» у нинішній «столиці» окупованої області? Розуміють, мабуть, що і звідти скоро доведеться втікати!

Тим часом у Генічеську – своя «атмосфера», пов’язана з історією. У центрі культури і дозвілля пройшов концерт, присвячений… «годовщине Ледового побоища»! А на стелі біля входу у міський парк імені Т. Г. Шевченка, де раніше був зображений Козак Мамай на тлі українського села, нині малюють зірки і георгіївські стрічки.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!