21 квітня у Дніпровському суді Києва за справою Гандзюк свідчив вже засуджений один із виконавців жорстокого злочину Микита Грабчук. Суд його допитував за наполяганням сторони захисту обвинуваченого Левіна. Як пише Watchers Media, Грабчук заявив, що тоді, у 2018 році, вчинив би напад на Катерину і без грошової винагороди. Все через те, що організатор злочину мав авторитет в очах виконавців. Йдеться про АТО-вця Сергія Торбіна.
Як з’ясувалося, за гратами Грабчук свій термін не добув. 3 березня 2022 року він вийшов на свободу укразом президента, оскільки висловив бажання обороняти Україну від окупантів.
Нагадаємо, у 2019 році суд призначив покарання фігурантам справи Гандзюк: Сергію Торбіну – 6,5 років тюрми, Микиті Грабчуку, який безпосередньо облив молоду жінку кислотою, – 6 років, Володимиру Васяновичу та В’ячеславу Вишневському – по 4 роки, Віктору Горбунову – 3 роки позбавлення волі. Суди щодо обвинувачених у замовленні злочину Владислава Мангера (екс-голова Херсонської обласної ради) та Олексія Левіна (кримінальний авторитет “Москал-молодший”) тривають і досі.


В.о. керуючої справами апарату Херсонської міської ради, громадську активістку Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня 2018 року. Через три місяці вона померла в лікарні від наслідків жорстокого нападу. Катерині було 33 роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!