«Твой язык и твою культуру хотят отменить, а Родину разорвать на куски», – говорять в одному пропагандистському ролику. «Ты же мужик. Будь им», – закликають в іншому. Пропагандисти теревенять про захист батьківщини, але тут же додають, що його можна поєднувати з «ежемесячными выплатами от 204 000 р».

Подібними відео, які мають мотивувати російських чоловіків ставати гарматним м’ясом у війні з Україною, у російських соцмережах повно. А на окупованій частині Херсонщини кандидатів у покійники набирають ще й у службі зайнятості. Так, окупаційна «служба занятости Новокаховского городского округа» пише, що без перерви на обід чекає повнолітніх, здорових чоловіків, які закінчили 9 і більше класів. Їм пропонують «высокое денежное довольствование, социальную поддержку семей военнослужащих, социальные льготы и гарантии военнослужащих по контракту».

Йти помирати за інтереси путіна і його кліки пропонують поки що добровільно. Але примусові заходи з огляду на те, які поразки терпить російська армія на фронті, мабуть, вже не за горами.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!