Роботи виконували військовослужбовці Державної спецслужби транспорту Міноборони та фахівці ДУ “Місцеві дороги Херсонщини”. Капітально відбудовано міст через р. Інгулець у Калинівській громаді, який окупанти підірвали у травні минулого року.

Через руйнацію переправи жителям с. Заповіт доводилося долати десятки кілометрів в обʼїзд, аби дістатися до сусідніх населених пунктів. Сучасний міст із залізобетонних конструкцій споруджено менш, ніж за чотири місяці. Його ширина — шість метрів. З однієї сторони облаштовано тротуар для пішоходів.

Міст реконструювали коштом ТОВ “АВТ Баварія Україна”, залучених завдяки Президентській фандрейзинговій платформі UNITED 24.
В експлуатацію здали і тимчасовий міст через Інгулець між Великою Олександрівкою та Білою Криницею.

Раніше, найближчою переправою через річку був  міст у Давидовому Броді, що знаходиться за 20 кілометрів від цього місця.

Нова переправа має одну смугу і рух може здійснюватися у реверсному режимі. Це рішення тимчасове. Підрядники вже облаштовують будівельний майданчик для початку реконструкції зруйнованого мосту. Про це повідомила Херсонська ОВА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!