Як повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, це гуманітарна допомога в рамках Механізму Цивільного Захисту Європейського Союзу. Автобуси використовувалися на маршрутах громадського транспорту Мадриду. Після технічного огляду та стабілізації безпекової ситуації вони вийдуть на вулиці Херсона. 25 автобусів вже прибули і їх поставили на баланс міськради. Ще 7 очікують найближчими днями.


“Міністерство відновлення працює над забезпеченням базових умов для мешканців звільнених міст і здійснює координацію між місцевою владою та міжнародними партнерами. Стабільне транспортне сполучення та мобільність населення – серед наших пріоритетів. Дякую партнерам за підтримку українського народу», – наголосив віце-прем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.
За інформацією Херсонської міської військової адміністрації, російські окупанти викрали 37 одиниць комунального транспорту, ще 21 пошкоджено під час обстрілів. Механізм Цивільного Захисту Європейського Союзу – система солідарності, яка скеровує екстрену допомогу країнам, що опинилися в кризовій ситуації. Україна стала державою-учасницею Механізму Цивільного Захисту ЄС 20 квітня 2023 року. Доставку автобусів забезпечило Державне агентство стратегічних резервів Республіки Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!